Kemény munka volt, hiszen egy komplex animáció volt a terv, ráadásul 4 nézőpontból leforgatva. Az alapötlet az volt, hogy az így elkészült 4 videot a fesztiválig folyamatosan egymás után havonta teszik közzé, majd a fesztivál előtti hónapban, mint egy összefoglalásként egy ötödik hosszabb videoban nyer értelmet a négy nézőpont. Ez az ötödik video volt a kampány éllovasa ami összefűzte a négy különálló városrészt és végül a logoban egyesítette azokat. Ebből aztán készült egy közvetlenül a fesztivál előtt használt verzió is amiben már minden előadó fel volt tüntetve.
A legutoljára publikált anyag. Külön kérték a szervezők, hogy Ákos Igazán című dala szóljon alatta, amire maga az előadó is engedélyt adott. Mivel ez a video már el volt készítve saját zenével (a következő video), ezért kicsit átalakítottam, hogy ne csak a hangsávban különbözzön. Az igazán c. videklipp fekete fehérben lett elkészítve ezért gondoltam, hogy a refrénig én is beszürkítem az animációt. A már korábban elkészített videok részleteiből és jópár kifejezetten ehhez készült renderből született meg az itt látható végleges forma.
A házak papírszerű felépülését a Cinema 4D textil szimulációjával (cloth dynamics) valósítottam meg. Lényegében a kész modellre alkalmaztam a szimulációt, ami megfelelő paraméterek mellett egyszerűen magába zuhan (mintha az épület anyagból lenne). Ezt az szekvenciát utána átalakítottam pont szintű animációvá amit visszafelé lejátszva nem összeomlást, hanem “megépülést” kaptam.
A videokhoz az utcai elemeket (házak, lámpák, villamos, stb.) magam készítettem leginkább a google street view és a google maps segítségével. Nem vagyok túl jó a modellezésben, de nem is volt cél a részletgazdagság. A lényeg a felismerhetőségen volt, ami többé kevésbé sikerült is. A meghatározó elemeket, mint például a Dóm, igyekeztem a lehető legpontosabban lemásolni anélkül, hogy minden egyes betondíszt rátettem volna. A környezetetis tulajdonképpen 7-8, a városra jellemző épülettípusból építettem ki.

Ezek is érdekelhetnek

Back to Top